Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Απαντήσεις στις ερωτήσεις πιστοποίησης για Τεχνικούς Μαγειρικούς Τέχνης

Αν ψάχνετε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις πιστοποίησης για τους Τεχνικούς Μαγειρικής Τέχνης, μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες κινήσεις..

1. Αν είστε ακόμα σπουδαστής, συγκεντρώστε τις ερωτήσεις, απαντήστε σε όσες γνωρίζετε και όπου δυσκολεύεστε ρωτήστε τον καθηγητή. Επειδή άλλα βιβλία κάνει το κάθε ΙΕΚ, ενδεχομένως το βιβλίο που έχει επιλέξει ή έχει γραφτεί για το ΙΕΚ σας, να  μην έχει όλες τις απαντήσεις. κάθε ΙΕΚ ακολουθεί δικό του εσωτερικό κανονισμό σε ότι αφορά το εποπτικό και διδακτικό υλικό! Ενημερώστε λοιπόν τον καθηγητή σας για να σας φέρει έξτρα υλικό και σημειώσεις. Επίσης όσο θα είστε στην σχολή, μην πετάξετε κανένα τετράδιο και καμιά φωτοτυπία μέχρι να δώσετε.

2. Γενικά κυκλοφορούν κάποιες σημειώσεις και κάποια βιβλία με απαντήσεις, στις απαντήσεις αυτές όμως υπάρχουν λάθη. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να τσεκάρετε και τις 200+ ερωτήσεις αν είναι σωστές, χωριστείτε σε ομάδες και βάλτε στόχο να ψάχνετε μόνοι σας τις απαντήσεις, 10-15 την εβδομάδα.
Είναι κρίμα να χάσετε βαθμούς από λάθος κάποιου καθηγητή, ή από μια διόρθωση που έγινε προφορικά και εσείς δεν την γνωρίζετε!

3. Κάνετε ιδιαίτερα με κάποιον καθηγητή που ειδικεύεται στις ερωτήσεις πιστοποίησης, Καλό είναι, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε άδικα τα λεφτά σας, να μην αφήσετε τον καθηγητή να σας τiς εξηγήσει όλες. Κάντε τα ακόλουθα:
*Αξιολογείστε τον εαυτό σας απαντώντας στις ερωτήσεις.
*Σημειώστε με κόκκινο στυλό όσες δεν ξέρετε.
*Σημειώστε με πράσινο όσες νομίζετε πως δεν μπορείτε να δώσετε ολοκληρωμένες απαντήσεις, κάντε ένα σχεδιάγραμμα απάντησης και ζητήστε από τον καθηγητή να σας τις συμπληρώσει.
Προσοχή. Μην κάνετε ιδιαίτερο με πάνω απο 3  άτομα. Θα με θυμηθείτε..

4.Αν δεν σας νοιάζει να δώσετε τόσα πολλά χρήματα για συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης και να χάσετε και ένα χρόνο από την ζωή σας περιμένοντας να ξαναδώσετε, τότε μην διαβάσετε παρακάτω.. Αν όμως δεν έχετε ούτε λεφτά, ούτε χρήματα για χάσιμο, προετοιμαστείτε σωστά. Κάθε φορά περνάει μόνο 25-30% των μαθητών.. Δεν θέλω να σας στρεσάρω, απλά χρειάζεται μεθοδικό και ουσιαστικό διάβασμα.

ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

1 σχόλιο: